Mészáros Tibor – Voleszák Zoltán:

Villásreggelitől a gálavacsoráig

508 oldalon:

18 Rendezvénytípus
24 Összefoglaló táblázat

156 Ábra

195 Mintaajánlat

Keménytáblás, cérnafűzött kiadás

MEGRENDELHETŐ – Főoldal Megrendelőlap 2022 kitöltésével

Lapozzon bele!

Tartalomjegyzék, előszó, ajánlások

villasreggeli_galavacsora_1resz

2. fejezet – Rendezvények csoportosítása

villasreggeli_galavacsora_2resz

9.2. fejezet – Bálok

villasreggeli_galavacsora_3resz

9.9. fejezet – Kávészünet

villasreggeli_galavacsora_4resz

9.15. fejezet – Tárgyalóasztalnál való kínálás

villasreggeli_galavacsora_5resz

 

Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány talán egyik legnagyobb vesztese a vendéglátó ágazat, ezen belül is a rendezvények szervezése lett.

A gondok és nehézségek ellenére vállalkoztunk, hogy átdolgozzuk, és saját kiadásukban újra megjelentessük a 2004-ben már nagy sikert aratott „Villásreggelitől a gálavacsoráig” című könyvünket, amely a maga idejében a vendéglátó rendezvények szervezésének alapműve lett. Azóta eltelt 17 év, és a szakma jelentős átalakulása miatt a könyv is megérett az aktualizálásra.

Az anyaggyűjtés és a könyv átdolgozása éppen a pandémia időszakára esett. Ennek ellenére neves szakmai szervezetek, elismert vendéglátóipari vállalkozások és szakemberek támogatták munkánkat, a könyv lektora pedig Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt.

Az átdolgozott könyvet a rendezvényszervezés összefoglaló művének szántuk, de az elkészült kiadványt joggal tekinthetjük a remény könyvének is, hiszen szakmai összefogás eredményeként született, minden sora bizakodást sugall, és hitet tesz a szakma jövője mellett.

Mit tartalmaz a könyv?

A könyvben a rendezvények általános ismertetése után bemutatjuk a vendéglátás legfontosabb rendezvénytípusait, azok lebonyolításának feltételeit és szervezésük elveit. Minden rendezvény választékának összeállításához konkrét javaslatokat adunk.

Mi indokolta a könyv témaválasztását?

  • A téma fontossága, mivel sok vendéglátó üzlet számára a családi és üzleti rendezvények, a lakodalmak, a bankettek, a partik vagy az állófogadások lebonyolítása jelenti az egyik legjelentősebb bevételi forrást.
  • A rendezvények sikerének záloga a jó előkészítés és a szakszerű lebonyolítás, amely alapos ismeretet és sokrétű gyakorlati tapasztalatot igényel.
  • A hazai vendéglátásban hiányzik egy olyan összefoglaló mű, amely tartalmazza mindazokat az elméleti és gyakorlati jellegű ismereteket, amelyekre egy vendéglátó rendezvény szervezésénél szükség lehet.
  • A téma bőséges külföldi szakirodalommal rendelkezik, de az idegen nyelvű könyvekben közölt ismeretek nem minden esetben alkalmazhatók a hazai gyakorlatban.

Kiknek ajánljuk könyvünket?

Ajánljuk mindazoknak,

  • akik szervezőként vagy bonyolítóként nagy gyakorlattal rendelkeznek a vendéglátó rendezvények terén,
  • akik vendéglátó-tanulmányaikat most kezdik és szeretnék előre tudni, hogy mi vár rájuk,
  • akik tanulmányaik befejeztével most teszik első lépéseiket a rendezvények világában,
  • akik vendégként már voltak, vagy majd lesznek rendezvényen,
  • akik tudják, hogy mit jelent a „banquet kit”, a „mise en place” és a „banquet event order”, de azoknak is, akiknek e kifejezések egyelőre nem mondanak még semmit.

Mit szeretnénk?

Szándékaink szerint egy olyan művet átnyújtani a szakma iránt érdeklődőknek, amely rendszerező jellegénél fogva, konkrét példáin keresztül segítséget tud adni a rendezvények sikeres lebonyolításához. Reméljük, hogy a könyv hasznos támaszul szolgál majd a vendéglátó rendezvények hatékony megszervezésén keresztül a vendégek színvonalas ellátásához.