Mészáros Tibor – Voleszák Zoltán:
Villásreggelitől a gálavacsoráig
508 oldalon:
18 Rendezvénytípus
24 Összefoglaló táblázat
156 Ábra
195 Mintaajánlat
Keménytáblás, cérnafűzött kiadás
MEGRENDELHETŐ – Főoldal Megrendelőlap 2022 kitöltésével
Lapozzon bele!
Tartalomjegyzék, előszó, ajánlások
villasreggeli_galavacsora_1resz
2. fejezet – Rendezvények csoportosítása
villasreggeli_galavacsora_2resz
9.2. fejezet – Bálok
villasreggeli_galavacsora_3resz
9.9. fejezet – Kávészünet
villasreggeli_galavacsora_4resz
9.15. fejezet – Tárgyalóasztalnál való kínálás
villasreggeli_galavacsora_5resz
Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány talán egyik legnagyobb vesztese a vendéglátó ágazat, ezen belül is a rendezvények szervezése lett.
A gondok és nehézségek ellenére vállalkoztunk, hogy átdolgozzuk, és saját kiadásukban újra megjelentessük a 2004-ben már nagy sikert aratott „Villásreggelitől a gálavacsoráig” című könyvünket, amely a maga idejében a vendéglátó rendezvények szervezésének alapműve lett. Azóta eltelt 17 év, és a szakma jelentős átalakulása miatt a könyv is megérett az aktualizálásra.
Az anyaggyűjtés és a könyv átdolgozása éppen a pandémia időszakára esett. Ennek ellenére neves szakmai szervezetek, elismert vendéglátóipari vállalkozások és szakemberek támogatták munkánkat, a könyv lektora pedig Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt.
Az átdolgozott könyvet a rendezvényszervezés összefoglaló művének szántuk, de az elkészült kiadványt joggal tekinthetjük a remény könyvének is, hiszen szakmai összefogás eredményeként született, minden sora bizakodást sugall, és hitet tesz a szakma jövője mellett.
Mit tartalmaz a könyv?
A könyvben a rendezvények általános ismertetése után bemutatjuk a vendéglátás legfontosabb rendezvénytípusait, azok lebonyolításának feltételeit és szervezésük elveit. Minden rendezvény választékának összeállításához konkrét javaslatokat adunk.
Mi indokolta a könyv témaválasztását?
- A téma fontossága, mivel sok vendéglátó üzlet számára a családi és üzleti rendezvények, a lakodalmak, a bankettek, a partik vagy az állófogadások lebonyolítása jelenti az egyik legjelentősebb bevételi forrást.
- A rendezvények sikerének záloga a jó előkészítés és a szakszerű lebonyolítás, amely alapos ismeretet és sokrétű gyakorlati tapasztalatot igényel.
- A hazai vendéglátásban hiányzik egy olyan összefoglaló mű, amely tartalmazza mindazokat az elméleti és gyakorlati jellegű ismereteket, amelyekre egy vendéglátó rendezvény szervezésénél szükség lehet.
- A téma bőséges külföldi szakirodalommal rendelkezik, de az idegen nyelvű könyvekben közölt ismeretek nem minden esetben alkalmazhatók a hazai gyakorlatban.
Kiknek ajánljuk könyvünket?
Ajánljuk mindazoknak,
- akik szervezőként vagy bonyolítóként nagy gyakorlattal rendelkeznek a vendéglátó rendezvények terén,
- akik vendéglátó-tanulmányaikat most kezdik és szeretnék előre tudni, hogy mi vár rájuk,
- akik tanulmányaik befejeztével most teszik első lépéseiket a rendezvények világában,
- akik vendégként már voltak, vagy majd lesznek rendezvényen,
- akik tudják, hogy mit jelent a „banquet kit”, a „mise en place” és a „banquet event order”, de azoknak is, akiknek e kifejezések egyelőre nem mondanak még semmit.
Mit szeretnénk?
Szándékaink szerint egy olyan művet átnyújtani a szakma iránt érdeklődőknek, amely rendszerező jellegénél fogva, konkrét példáin keresztül segítséget tud adni a rendezvények sikeres lebonyolításához. Reméljük, hogy a könyv hasznos támaszul szolgál majd a vendéglátó rendezvények hatékony megszervezésén keresztül a vendégek színvonalas ellátásához.