Szakmai könyvajánló
Handlexikon der Kochkunst 2. |
|
Karl Duch: Handlexikon der Kochkunst 2. Menükunde. Speisenkarte. A szakácsművészet kislexikona 2. – Étrendek. Étlapok. A tartalomból: – Gasztronómiai tervezés üzemgazdasági szempontból |
|
Handlexikon der Kochkunst 1. |
|
Karl Duch: Handlexikon der Kochkunst 1. Internationale Hotel- und Restaurantküche. A szakácsművészet kislexikona 1. – Nemzetközi konyha. A kislexikon nemcsak szakácsoknak szól, hanem minden éttermi szakembernek. A kislexikon tartalmazza a klasszikus konyha teljes ételválasztékát, kiegészítve korszerű receptekkel és az aktuális ételkészítési irányzatokkal. A könyv az ételek nevét a német mellett francia, angol, olasz, cseh és magyar nyelven is tartalmazza. |
|
Weine. Schaumweine. Versetzte Weine. |
|
Siegel – Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer – Mohr: Weine. Schaumweine. Versetzte Weine. Borok. Szénsavas borok. Csemege- és ízesített borok. A könyv lexikonszerűen, több mint 10 000 címszóban foglalja össze a borokkal kapcsolatos ismereteket. Több, mint 60 országból mutatja be a szőlőfajtákat, borvidékeket és a különlegességeket. |
|
Handlexikon der Getränke 1. |
|
Siegel – Lenger – Roman – Cevik: Handlexikon der Getränke 1. Italok kislexikona.
A kislexikon széles körű információt nyújt a kevert italokról és a különböző párlatokról. Báritalok: – A báritalok fajtái |
|
Service. Die Getränke. |
|
Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer: Service. Die Getränke. Az italok felszolgálása. A könyv az italok felszolgálásával kapcsolatos alapvető ismereteket tartalmazza, információt nyújt az italok eredetéről és készítéséről is. A könyv bemutatja a sommelier feladatait, az itallap készítésének szabályait. A tartalomból: – A sommelier |
|
Service. A Guide for Professionals. |
|
Gartlgruber – Gutmayer – Lenger – Siegel – Stickler: Service. A Guide for Professionals. A felszolgálás alapjai. A könyv a felszolgáló szakma alapvető ismereteit mutatja be. Nagyon sok ábrával és színes képpel. A tartalomból: – A vendég |
|
Service. Die Grundlagen. |
|
Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer: Service. Die Grundlagen. A felszolgálás alapjai. A könyv a felszolgáló szakma alapvető ismereteit mutatja be. Nagyon sok ábrával és színes képpel. A tartalomból: – A vendég |
|
Service. Die Meisterklasse. |
|
Gutmayer – Stickler – Lenger – Kalinka: Service. Die Meisterklasse. Felszolgálás mesterfokon. A szeletelés, filézés, flambírozás, marinirozás olyan tevékenységek, amelyek évek óta a hazai vendéglátásban háttérbe szorulnak, pedig ezek a szakma legünnepélyesebb pillanatai. A több száz színes képet tartalmazó könyv bemutatja a felszolgálás e különleges műveleteit, a szakma mesterfogásait. A könyvből nagyon jó ötleteket lehet kapni a szakmai munka színvonalának növelésére. A tartalomból: – Szeletelés |