Handlexikon der Kochkunst 2.

Karl Duch: Handlexikon der Kochkunst 2. Menükunde. Speisenkarte. A szakácsművészet kislexikona 2. – Étrendek. Étlapok.
964 oldal, EUR 55,80

A tartalomból:

– Gasztronómiai tervezés üzemgazdasági szempontból
– Étrendek szerkesztéseÉtrendminták (több, mint 1100) különböző alkalomra és vendégkör számára
– Étlapok és menükártyák- Italajánlat ételekhez
– Partiszerviz
– Gasztronómiai kifejezések többnyelvű szótára (német, angol, francia, olasz és spanyol nyelven)

http://www.trauner.at

Handlexikon der Kochkunst 1.

Karl Duch: Handlexikon der Kochkunst 1. Internationale Hotel- und Restaurantküche. A szakácsművészet kislexikona 1. – Nemzetközi konyha.
972 oldal, EUR 55,80

A kislexikon nemcsak szakácsoknak szól, hanem minden éttermi szakembernek.

A kislexikon tartalmazza a klasszikus konyha teljes ételválasztékát, kiegészítve korszerű receptekkel és az aktuális ételkészítési irányzatokkal.

A könyv az ételek nevét a német mellett francia, angol, olasz, cseh és magyar nyelven is tartalmazza.

http://www.trauner.at

Weine. Schaumweine. Versetzte Weine.

Siegel – Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer – Mohr: Weine. Schaumweine. Versetzte Weine. Borok. Szénsavas borok. Csemege- és ízesített borok.
1128 oldal, EUR 55,80

A könyv lexikonszerűen, több mint 10 000 címszóban foglalja össze a borokkal kapcsolatos ismereteket. Több, mint 60 országból mutatja be a szőlőfajtákat, borvidékeket és a különlegességeket.

http://www.trauner.at

Handlexikon der Getränke 1.

Siegel – Lenger – Roman – Cevik: Handlexikon der Getränke 1. Italok kislexikona.
1034 oldal, EUR 55,80.

A kislexikon széles körű információt nyújt a kevert italokról és a különböző párlatokról.

Báritalok:

– A báritalok fajtái
– Receptek A-tól Z-ig
– Az italok csoportosítása a bázisitalok alapján
– Bár
– Történeti fejlődés
– Bártípusok
– Bárok személyzete
– Előkészítés- Felszerelések
– Munkavégzés
– Bárvezetés és kalkuláció
– Italismeret:
– Borpárlatok
– Gabonapárlatok
– Gyümölcspárlatok
– Egyéb párlatok
– Likőrök
– Egyéb italok a bárban

http://www.trauner.at

Service. Die Getränke.

Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer: Service. Die Getränke. Az italok felszolgálása.
260 oldal, EUR 55,80.

A könyv az italok felszolgálásával kapcsolatos alapvető ismereteket tartalmazza, információt nyújt az italok eredetéről és készítéséről is. A könyv bemutatja a sommelier feladatait, az itallap készítésének szabályait.

A tartalomból:

– A sommelier
– Az itallap készítése
– Aperitifek
– Borok
– Szénsavas borok
– Sörök
– Alkoholmentes italok
– Meleg italok és tejes italok
– Digesztívek és párlatok

http://www.trauner.at

Service. A Guide for Professionals.

Gartlgruber – Gutmayer – Lenger – Siegel – Stickler: Service. A Guide for Professionals. A felszolgálás alapjai.
230 oldal, EUR 44,80.

A könyv a felszolgáló szakma alapvető ismereteit mutatja be. Nagyon sok ábrával és színes képpel.

A tartalomból:

– A vendég
– Az értékesítő dolgozó
– Felszolgálási rendszerek
– Felszerelési tárgyak
– Előkészítési műveletek
– Felszolgálási módok
– Az étkezési formák
– A vendégek ellátása
– Számlázás és fizettetés
– Italfelszolgálás és étrendek
– A dohányáruk felszolgálása
– Étlap, itallap és menükártya
– A bár
– Rendezvényszervezés

http://www.trauner.at

Service. Die Grundlagen.

Siegel – Lenger – Stickler – Gutmayer: Service. Die Grundlagen. A felszolgálás alapjai.
260 oldal, EUR 55,80.

A könyv a felszolgáló szakma alapvető ismereteit mutatja be. Nagyon sok ábrával és színes képpel.

A tartalomból:

– A vendég
– Az értékesítő dolgozó
– Felszolgálási rendszerek
– Felszerelési tárgyak
– Előkészítési műveletek
– Felszolgálási módok
– Az étkezési formák
– A vendégek ellátása
– Számlázás és fizettetés
– Italfelszolgálás és étrendek
– A dohányáruk felszolgálása
– Étlap, itallap és menükártya
– A bár
– Rendezvényszervezés

http://www.trauner.at

Service. Die Meisterklasse.

Gutmayer – Stickler – Lenger – Kalinka: Service. Die Meisterklasse. Felszolgálás mesterfokon.
248 oldal, EUR 55,80.

A szeletelés, filézés, flambírozás, marinirozás olyan tevékenységek, amelyek évek óta a hazai vendéglátásban háttérbe szorulnak, pedig ezek a szakma legünnepélyesebb pillanatai.

A több száz színes képet tartalmazó könyv bemutatja a felszolgálás e különleges műveleteit, a szakma mesterfogásait.

A könyvből nagyon jó ötleteket lehet kapni a szakmai munka színvonalának növelésére.

A tartalomból:

– Szeletelés
– Filézés
– Flambírozás
– Marinírozás
– Speciális terítékek
– Sajtfelszolgálás
– A kávé készítése és felszolgálása
– A tudatos felszolgálás

http://www.trauner.at