Kérdés-felelet


 Név *

 E-mail

 Weboldal



 Üzenet *

* Kötelezõ mezoõ

Robotellenõr
Kérjük, írd be az itt látható betű-szám sort
captcha

(248)

(238) Voleszák

2014 Thu February 20, 19:31:31 +0000


Kvasz Andrásnak

A két kiadvány között jelentős különbségek vannak. Nem lesz új kiadás, mert helyette jelenik meg a két új felszolgálás könyv, amely tartalmazza annak teljes anyagát (természetesen már aktualizálva).

Tisztelettel:
Voleszák Zoltán

(237) Kvasz András

2014 Thu February 20, 10:08:55 +0000
email


Tisztelt Voleszák Zoltán Úr!

Ezúton szeretném megkérdezni Öntől, hogy a régebben vásárolt Pincér Kiskáté (2007) című könyv és a 2011-es változat között sok az eltérés?
És esetleg a közeljövőben kerül-e kiadásra újabb változat?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel
Kvasz András

(236) get cheap car insurance for young drivers

2014 Mon February 17, 01:22:40 +0000
url  email


That’s a brilliant answer to an interesting question

(235) Krivicz Lajos

2014 Tue February 11, 18:19:15 +0000
email


Tisztelt Voleszák Úr!

Siklóson a vendéglátó iskolában pincér gyakorlati szakoktató vagyok és szeretném kikérni a véleményét a következő tanévre vonatkozóan. A 9-10-11 évfolyamnak milyen szakmai tankönyvet ajánl, esetleg amit több évfolyam is tud használni. Válaszát várva, köszönettel: Krivicz Lajos
30-694-7150

(234) Voleszák

2014 Mon January 27, 08:48:54 +0000


Gergőnek

Az egyszerű erőleveseket nem szokták leveses tálban felszolgálni (már csak a felszolgált leves mennyisége miatt sem). Ha mindenképpen ez az elvárás, akkor a leveses tálból én csészébe javasolnám átmerni a levest.

Tisztelettel:
Voleszák Zoltán

(233) Gergő

2014 Sun January 26, 20:16:43 +0000


Tisztelt Tanár Úr!
Máris lenne egy kérdésem, elnézést, ha zavarom!

Erőlevest szeretnék tálban angol felszolgálással kisegítő asztalon felszolgálni. Miben tálalhatom a vendég elé: consommés csészében kell, vagy mélytányérban?
Egyáltalán lehet tálba tenni az erőlevest, vagy nem?
Köszönöm a segítséget!

(232) Gergő!

2014 Sun January 26, 18:41:16 +0000


Tisztelt Tanár Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát!
A későbbiekben zavarhatom még ilyen jellegű kérdésekkel?

Mégegyszer köszönöm a választ!
Gergő
Tanuló

(231) Voleszák

2014 Sat January 25, 09:00:43 +0000


Gergőnek válasz

1. A guéridon, mint kisegítő asztal felkészítésére vonatkozóan kötelező előírás nincs. Csak a fő alapelvek kerültek megfogalmazásra:
– a felszolgáláshoz szükséges és egyébként a szervizasztalon lévő eszközök előzetesen a guéridonon elhelyezésre kerülhetnek (pl. asztali patikaszerek, pótláshoz evőeszközök),
– a guéridonnál végzett műveletekhez szükséges, nem előmelegítést vagy előhűtést igénylő eszközök elő legyenek készítve.
A vizsgán, hogy pontosan mit követelnek meg a guéridon előkészítésével kapcsolatosan, azt mindig a vizsga szervezőjével érdemes tisztázni.
2. A levesek felszolgálásánál szintén nincs kőbe vésett kötelező szabály (kivétel a nagyon különleges levesek, amelyeket csészében szolgálunk fel).
Az Ön által említett leves mélytányérban és csészében is felszolgálható. Ezt megint érdemes a vizsga szervezőjével egyeztetni, hogy milyen módon követeli meg.

(230) Molnár László

2014 Tue January 21, 10:06:20 +0000
email


Tisztelt Tanár Úr!
A nyíregyházi főiskola gyakorlati oktató szak végzős tanulója vagyok. Szakdolgozatomat a “Taneszközök használata a vendéglátásban” témakörben választottam.(Felszolgálóként dolgozom) Szeretnék segítséget kérni öntől, hogy van-e olyan kiadványa amellyel színesebbé tehetem a dolgozatomat. Tisztelettel: Molnár László

(229) Gergő

2014 Mon January 20, 13:25:41 +0000


Kedves Tanár Úr!
Vendéglős vizsgára készülünk és lenne két kérdésem: Mit jelent az, hogy a geridion asztal felkészítése?
1.)Mit helyezzünk el az asztalon és mikor? Miket tehetünk az asztalra a vendég érkezése előtt és miket kell felhelyezni a vendég ottlétekor?
2.) A sűrített leveseket például a magyaros gombóc levest mélytányérban tálaljuk?
Köszönöm a válaszát!